Routebeschrijving

Met het openbaar vervoer

Ringlaan, 3 - 1180 Brussel

 

via de MIVB (alle openbaar vervoer Brusselse regio)

 

via de NMBS (Nationaal - alle openbaar vervoer)

 

Vanaf het station Brussel-Zuid

In het station neemt u tram 4 richting Stalle. Na +/- 15 minuten dient u af te stappen aan halte "Helden/Héros". Daar neemt u bus 43 richting "Sterrenwacht/Observatoire". De bushalte bevindt zich aan de zuidkant van dit plein. Deze lijn heeft het KMI als eindhalte.

Vanaf het station Brussel-Centraal

Als u bent uitgestapt in Brussel-Centraal, kan u vlakbij bus 71 richting "Delta" nemen.
Vervolgens afstappen aan de halte "Flagey"; daar neemt u bus 60 "Ukkel-Kalevoet". Afstappen aan de halte "Sterrenwacht/Observatoire". Wij raden echter aan om de route via het Zuidstation te nemen.

Met de trein tot aan het KMI

Uw aankomststation is St. Job. Van hieruit is het mogelijk naar het KMI te wandelen.
U vertrekt aan de brug die over de spoorweg loopt. Dit is de J.P Carsoel-laan, waar ook een tramlijn ligt. U volgt deze naar boven, weg van het centrum van St.Job. (Ten zuiden van de spoorweg zie je het centrum met de kerk van St. Job). U volgt deze laan dus in noordelijke richting. Na een vierhonderdtal meter draait de J.P Carsoel-laan (en de tramlijn) naar links. Hier gaat u rechtdoor en neemt u de Mercuriuslaan. Deze komt uit op de Ringlaan. Binnen het domein dat u van hieruit ziet, is het KMI gelegen. Om tot de hoofdingang te komen, wandelt u rechtdoor en houdt u het domein aan uw rechterkant. De wandeling duurt een tiental minuten.

 
top

Met de fiets

Fietsenstalling KMI

Op de site is er een overdekte en beveiligde fietsenstalling: onder het atelier van de Koninklijke Sterrenwacht.

Fietskaarten

Om de toegang met de fiest tot het KMI te vereenvoudigen, kan u volgende informatie raadplegen:

Mobiliteit in Brussel

Interactieve fietskaart voor Brussel

Gewestelijke fietsroutes

 

Met de wagen

 
top

Vanuit de luchthaven

Met de wagen

Vanaf de internationale luchthaven van Brussel (Zaventem) bereikt u het KMI als volgt : Verlaat de luchthaven in de richting van Brussel (A0). Dwars de Ring, zonder hem evenwel te volgen. Daarna ziet u een Holiday Inn hotel aan de rechterkant en iets verder, de gebouwen van de NATO. Volg verder de Leopold III-laan. U komt vervolgens op een kruispunt in T-vorm; sla links af en volg de Generaal Wahislaan in de richting van het Meiserplein. Rechtdoor blijven rijden. U rijdt achtereenvolgens langs de Reyerslaan, de Brand Whitlocklaan, de St Michellaan, de Louis Schmidtlaan en de Generaal Jacqueslaan. Aan het einde van de Generaal Jacqueslaan, de richting Terkamerenbos volgen. Eenmaal in het Terkamerenbos, neemt u de 2de uitrit tegenover de De Frélaan. Aan de volgende verkeerslichten, links de Houzeaulaan nemen. Aangekomen op het rond punt, bent u op de Ringlaan, waar u de hoofdingang binnenrijdt (Ringlaan 3).

Route (via Google Maps)

Met de trein

Neem vanuit de luchthaven de trein in de richting van het Zuidstation. De route vanaf het Zuidstation vindt u in de sectie "Met het openbaar vervoer".

Of neem de trein vanaf de luchthaven naar het Sint-Job station (lijn Zaventem-Luchthaven naar Charleroi). 1 direct rit per uur + de Diabolotoeslag

Via NMBS

 
top