Verwachtingen - weerbericht

24°

29°

2 Bft

29°

25°

26°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag vaak zonnig in het westen en meer wolken naar het oosten toe. Droog en warm bij maxima van 23 tot 29 graden.

Vannacht lichtbewolkt en minima van 13 tot 19 graden.

Dinsdag eerst zon, overdag in het binnenland stapelwolken maar overwegend droog. Maxima rond 30 graden. Woensdag in de loop van de namiddag en 's avonds wat meer kans op een paar lokale onweersbuien en maxima van 25 tot 32 graden.

Donderdag maxima tot 34 graden en in de meeste streken droog. Vrijdag toenemende kans op onweer en wellicht nog maxima boven 30 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het droog. Aan zee en over het westen wordt het overwegend zonnig. Verder landinwaarts wisselen zon en wolken elkaar af. Het is warm met maxima van 23 of 24 graden aan zee en in de Hoge Venen, en van 26 tot 29 graden elders. Er waait een zwakke, aan de kust soms een matige wind uit veranderlijke tot noordwestelijke richtingen.


Vanavond is het lichtbewolkt over de westelijke landshelft en eerder halfbewolkt over het oostelijk deel van België. Vannacht wordt het helder tot lichtbewolkt. Over het westen kan het stilaan wat nevelig worden. De minima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 19 graden in de grote steden. De wind is zwak en veranderlijk.

Algemene luchtgesteldheid

Een uitloper van het Azorenhoog naar West-Europa bepaalt nog steeds rustig en warm weer boven onze streken.


update van vandaag 12:01