Verwachtingen - weerbericht

13°

13°

5 Bft

14°

10°

Samengevat weerbericht

Vandaag verwachten we vooral in de Ardennen soms motregen. Elders is het droger met op sommige plaatsen zelfs enkele opklaringen. Het wordt winderig, maar zeer zacht voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 8 en 14 graden. Er is kans op rukwinden tot 80 km/h in het westen van het land.

Op het einde van de dag bereikt een regenzone de kuststreek. Vanavond en vannacht trekt de regenzone van west naar oost.

Morgen donderdag regent het nog in het zuidoosten van het land. Elders is het meestal droog met enkele opklaringen. Maxima tussen 5 en 9 graden.

Vrijdag is het op een bui na in het westen droog. Maxima rond 8 graden. Dit weekend is het eerder grijs maar overwegend droog.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Vandaag is het meestal zwaarbewolkt met vooral in de Ardennen soms wat motregen. Elders is het droger en op sommige plaatsen, vooral in de Kempen, kunnen er soms wat opklaringen verschijnen. Op het einde van de dag bereikt een regenzone de kuststreek. Het wordt zeer zacht voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 8 graden in de Hoge Venen en 14 graden in Laag-België. De wind waait vrij krachtig uit het zuidwesten en in het westen soms zelfs krachtig met rukwinden tot 80 km/h. Elders blijven de rukwinden meestal beperkt tot rond 70 km/h.Vanavond en vannacht trekt een actieve regenzone, met dus vrij veel regen, vanaf de kust over het land. Op het einde van de nacht wordt het in het westen al droger. De minima liggen tussen 5 en 8 graden. De wind waait eerst vrij krachtig uit het zuidwesten met rukwinden tussen 60 en 70 km/h. Tijdens het tweede deel van de nacht neemt de wind af tot matig en ruimt hij naar zuidwest tot west.

Algemene luchtgesteldheid

Het weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een maritieme luchtstroom tussen een anticycloon ten westen van het Iberisch Schiereiland enerzijds en een omvangrijke depressie boven de Noord-Atlantische Oceaan anderzijds.
Vanavond en vannacht trekt een actief koufront van west naar oost over het land.


update van vandaag 09:01