Verwachtingen - weerbericht

-2°

-4°

2 Bft

-5°

-4°

-2°

Samengevat weerbericht

Vannacht is het op de meeste plaatsen licht bewolkt tot helder. Langs de Franse grens is er veel bewolking met kans op enkele sneeuwvlokken. Minima rond -4 graden in het centrum.

Morgen is het zonnig. In het zuiden is er eerst meer bewolking. De maxima liggen tussen -1 en +3 graden.

Ook maandag krijgen we volop zon. De maxima liggen tussen -1 en +4 graden.

Dinsdag valt er op de meeste plaatsen enkele cm sneeuw.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vannacht is het op de meeste plaatsen licht bewolkt of helder met weinig wind. Daardoor dalen de temperaturen makkelijk tot rond -9 graden in de Hoge Venen, tot rond -4 graden in het centrum en tot rond -2 graden aan zee.
In de gebieden nabij de Franse grens is er meer bewolking en zeer lokaal kunnen daar enkele sneeuwvlokken vallen. Het kwik kan daar minder diep duiken: de minima liggen er tussen 0 en -2 graden.

Morgen wordt het op de meeste plaatsen zonnig. Langs de Franse grens is er 's ochtends nog veel bewolking. In het uiterste zuiden van het land kan het zelfs tot laat in de namiddag duren vooraleer de zon tevoorschijn komt. De maxima liggen tussen -1 en +3 graden. De wind waait meestal zwak uit het oosten, krimpend naar het noordoosten.

Tijdens de nacht van zondag op maandag is het overal helder of licht bewolkt met hier en daar vorming van nevel of lokaal enkele aanvriezende mistbanken. Het gaat overal stevig vriezen met minima van -7 tot -11 graden in de Ardennen en van -4 tot -7 graden elders. De wind waait zwak uit noordoost of later vaak uit veranderlijke richting.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied boven Centraal- en Oost-Europa en een lagedrukzone boven de Britse Eilanden, Frankrijk en het Iberisch Schiereiland, stroomt koude continentale lucht vanuit het zuidoosten naar onze regio. Een Franse storing sleept vanavond en vannacht in de buurt van de grens met ons land, maar morgen trekt dit systeem geleidelijk naar het zuiden.


update van zaterdag 22:01