Verwachtingen - weerbericht

13°

15°

4 Bft

14°

11°

13°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag wisselvallig met buien. Later droger met meer opklaringen vanaf het westen. Maxima tussen 11 en 15 graden bij een matige westenwind.

Vanavond en vannacht meestal droog weer met opklaringen, in het oosten nog kans op een laatste bui. Minima tussen 4 en 9 graden.

Donderdag en vrijdag eerst droog met opklaringen, in de loop van de dag kans op buien. Donderdag tot 15 graden, vrijdag tot 18 graden. Ook zaterdag licht wisselvallig weer bij maxima tot 17 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag is het licht wisselvallig, met afwisselend opklaringen en wolkenvelden die lokaal nog voor een bui kunnen zorgen. Geleidelijk wordt het droog in het noordwesten van het land. Ten westen van de Schelde nemen de opklaringen bovendien toe. De maxima schommelen tussen 11 graden in de Ardennen en 15 graden in het centrum. In het binnenland staat er een matige westenwind. Aan de kust is ze matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/u.

Vanavond en deze nacht is het meestal droog. Brede opklaringen komen voor in het westen en het centrum. In het oosten moet men evenwel rekening houden met meer bewolking waaruit plaatselijk nog een buitje kan vallen. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan zee, met zo'n 8 graden in het centrum. De westelijke wind blijft matig tot lokaal vrij krachtig. Aan de kust kunnen windstoten tot 50 km/u voorkomen.

Algemene luchtgesteldheid

Lagedrukgebieden bevinden zich boven het noorden van de Atlantische Oceaan tot Scandinavië. Een golvend front, bevonden aan een depressiekern, loopt momenteel van het westelijk deel van Rusland tot Portugal. Ons land bevindt zich aan de achterzijde van dit front, waar een maritiem polaire en licht onstabiele luchtmassa ons weer determineert.

Deze situatie houdt aan tot en met de nacht naar vrijdag, wanneer een wig van hogedruk de atmosfeer bij ons stabiliseert.


update van vandaag 12:01